روانشناسی رنگ دردکوراسیون داخلی
20 تیر, 1403
توسط گروه دیجیتال مارکتینگ طرح و نقش
رنگها آیا بر احساس شما تأثیر میگذارد؟ چگونه رنگها بر خلق و خوی، احساسات و رفتار تأثیر میگذارند؟ آیا در اتاق زرد احساس اضطراب میکنید؟ آیا رنگ آبی به شما احساس آرامش میدهد؟ هنرمندان و طراحان داخلیمدتهاست بر این باور بودهاند که رنگ میتواند به طور چشمگیری بر خلق و خو، احساسات و عواطف تأثیر بگذارد. رنگها، ویژگیها، تغییرات و احساسات را دنبال میکنند و میتواند برای سیگنال دادن به عمل، تأثیر بر خلق و خو و حتی تأثیر بر واکنشهای فیزیولوژیکی استفاده شود. برخی از رنگها با افزایش فشار خون، افزایش متابولیسم و خستگی چشم مرتبط هستند. در سال 1666، دانشمند انگلیسی سر آیزاک نیوتن کشف کرد که وقتی نور سفید خالص از یک منشور عبور میکند، به تمام رنگهای قابل مشاهده جدا میشود. نیوتن همچنین دریافت که هر رنگ از یک طول موج تشکیل شده است و نمیتوان آن را بیشتر به رنگهای دیگر تفکیک کرد. آزمایشهای بیشتر نشان داد که نور میتواند برای تشکیل رنگهای دیگر ترکیب شود. به عنوان مثال، نور قرمز با نور زرد رنگ، نارنجی ایجاد میکند. برخی از رنگها مانند سبز و سرخابی، در صورت مخلوط شدن، یکدیگر را خنثی میکنند و منجر به نور سفید میشوند. اگر تا به حال نقاشی کرده اید، احتمالاً متوجه شده اید که چگونه رنگهای خاصی را میتوان برای ایجاد رنگهای دیگر مخلوط کرد. به طرز شگفت انگیزی، کار نظری یا تجربی کمیتا به امروز در مورد تأثیر رنگ بر عملکرد روانی انجام شده است، و کار انجام شده عمدتاً ناشی از نگرشهای عملی است، نه دقت علمی. با وجود کمبود کلی تحقیق در این زمینه، مفهوم روانشناسی رنگ به موضوعی داغ در بازاریابی، هنر، طراحی، دکوراسیون داخلیو سایر زمینهها تبدیل شده است. احساسات شما در مورد رنگ اغلب عمیقاً شخصی است و ریشه در تجربه یا فرهنگ خودتان دارد. در حالی که رنگ سفید در بسیاری از کشورهای غربی برای نشان دادن پاکی و بی گناهی استفاده میشود، در بسیاری از کشورهای شرقی به عنوان نماد عزاداری دیده میشود. درک رنگ تا حدودی ذهنی است. برخی از جلوههای رنگی وجود دارند که معنای جهانی دارند. رنگهایی که در ناحیه طیف رنگی قرمز قرار دارند، به رنگهای گرم معروف هستند و شامل قرمز، نارنجی و زرد میشوند. این رنگهای گرم، از احساس گرما و راحتی گرفته تا احساس خشم و خصومت را برمیانگیزد. رنگهای طیف آبی به رنگهای سرد معروف هستند و شامل آبی، بنفش و سبز میشوند. این رنگها اغلب آرام توصیف میشوند. اما میتوانند احساسات غمگینی یا بی تفاوتی را نیز در ذهن ایجاد کنند.
معنای رنگ سفید و سیاه در دکوراسیون
روانشناسی رنگ سفید در دکوراسیون داخلی
بسیاری از مردم رنگ سفید را آرام و خالص میدانند. در حالی که برخی دیگر احساس میکنند که سفید، سرد است. نکتهای که باید به خاطر داشت این است که چنین تداعی رنگی لزوماً جهانی نیستند. رنگها میتوانند معانی، نمادها و تداعیهای متفاوتی در فرهنگهای دیگر داشته باشند. در فرهنگهای غربی، رنگ سفید اغلب با عروسیها، بیمارستانها و فرشتگان مرتبط است و اغلب برای انتقال حس پاکی، پاکیزگی و آرامش استفاده میشود. با این حال، در بسیاری از فرهنگهای شرقی، رنگ سفید به طور نمادین با مرگ و غم و اندوه مرتبط است. این رنگ اغلب در مراسم تدفین و دیگر مراسم عزاداری استفاده میشود. سفید نشان دهنده خلوص یا بی گناهی است، آبی زمانی یک رنگ سنتی بود که توسط عروسها به عنوان نماد پاکی پوشیده میشد. طراحان اغلب از رنگ سفید استفاده میکنند تا اتاقها بزرگتر و جادارتر به نظر برسند. رنگ سفید نیز سرد، ملایم و استریل است. اتاقهایی که کاملاً سفید رنگ شده اند، میتوانند جادار، اما خالی و غیر دوستانه به نظر برسند. بیمارستانها و کارکنان بیمارستانها از رنگ سفید برای ایجاد حس عمیق استفاده میکنند. برخی از معانی مثبتی که رنگ سفید میتواند بیان کند شامل تمیزی، تازگی و سادگی است. رنگ سفید اغلب مانند یک لوح خالی به نظر میرسد که نماد شروعی جدید یا شروعی تازه است.
روانشناسی رنگ قرمز در دکوراسیون داخلی
روانشناسی رنگ قرمز، خطر، هشدار، هیجان و انرژی، پرخاشگری، تسلط، شور و اشتیاق و قدرت است. در روانشناسی رنگ، قرمز قوی ترین احساسات را در بین هر رنگی برمیانگیزد. در حالی که رنگهای سرد مانند سبز و آبی به طور کلی صلح آمیز و آرامش بخش در نظر گرفته میشوند. قرمز گرم ترین و متناقض ترین رنگ درنظر گرفته میشود. در واقع، این رنگ آتشین بیش از هر رنگ دیگری تداعی عاطفی متضاد دارد: قرمز با شور و عشق و همچنین قدرت و خشم مرتبط است. رنگ قرمز به دلیل طول موج بلندش، یکی از قابل مشاهده ترین رنگها در طیف رنگی است. توانایی آن در جلب توجه فوری مردم، دلیلی است که اغلب برای هشدار دادن به مردم در مورد خطر قریب الوقوع استفاده میشود. فکر کنید: علائم ایست، آژیرها، ماشینهای آتش نشانی و چراغهای راهنمایی قرمز. رنگ قرمز همچنین برای انتقال خطر به صورت غیر تحت اللفظی استفاده میشود. مردم تمایل دارند رنگ قرمز را با احساسات منفی و خطرناک مرتبط کنند. این ممکن است به این دلیل باشد که رنگ آن به رنگ آتش، خون و گاهی اوقات، حیوانات سمییا خطرناک است. هیجان و انرژی این رنگ بسیار شدید و باعث حرکت و محرک است. مطالعات نشان میدهد که قرار گرفتن در معرض یا پوشیدن قرمز میتواند برخی از اثرات فیزیکی زیر را ایجاد کند: فشار خون بالا رفته، متابولیسم افزایش یافته، ضربان قلب بیشتر میتپد، افزایش تعداد تنفس، همه این تغییرات فیزیولوژیکی به طور طبیعی باعث افزایش سطح انرژی شما میشود. همچنین تحقیق شده است که این رنگ با افزایش متابولیسم، اشتهای شما را افزایش میدهد، به همین دلیل است که قرمز رنگ محبوبی در رستورانها است. پرخاشگری در سراسر فرهنگها، مردم به طور شهودی رنگ قرمز را با مفهوم خشم مرتبط میدانند. در این رابطه با توجه به اینکه بسیاری از افراد هنگام عصبانیت به دلیل افزایش جریان خون قرمز میشوند. تصور میشود که عبارت “دیدن قرمز” بر اساس ویژگیهای فیزیکی مرتبط با خشم، از جمله قرمزی صورت و گردن، که به دلیل فشار خون بالا ایجاد میشود، باشد. عواملی که منجر به پرخاشگری میشود.
دکوراسیون داخلی
روانشناسی رنگ آبی در دکوراسیون داخلی
روانشناسی آبی، آبی صادق، آرامش بخشد و الهام بخش است. مردم مدتهاست بر این باور بودهاند که رنگ خاص میتواند حالات و احساسات مختلف را برانگیزد. برخی تحقیقات از این ایده حمایت کردهاند که رنگها میتوانند اثرات روانی داشته باشند. آبی رنگی است که اغلب در طبیعت یافت میشود. از آنجایی که رنگ آبی مورد علاقه افراد زیادی است، اغلب به عنوان رنگی غیرتهدید کننده در نظر گرفته میشود که میتواند محافظه کارانه و سنتی به نظر برسد. آبی آرامش را به ذهن یادآوری میکند. اغلب به عنوان صلح آمیز، آرام، امن و منظم توصیف میشود. آبی اغلب به عنوان نشانهای از ثبات و قابلیت اطمینان دیده میشود. کسبوکارهایی که میخواهند تصویری از امنیت ارائه دهند، اغلب از رنگ آبی در تبلیغات و تلاشهای بازاریابی خود استفاده میکنند.
روانشناسی رنگ سبز در دکوراسیون داخلی
در روانشناسی رنگ، رنگهایی که از طول موجهای بلندتر تشکیل شدهاند «محرک یا گرم» در نظر گرفته میشوند، در حالی که رنگهایی با طول موجهای کوتاهتر «آرامبخش یا خنک» هستند. سبز رنگ سردی است زیرا طول موجهای کوتاه تری دارد. در حالی که چشمان ما برای دیدن رنگهایی با طول موجهای بلندتر نیاز به تنظیم دارند، اما برای دیدن رنگهای سرد مانند سبز اصلاً نیازی به تنظیم ندارند. سبز اغلب نماد طبیعت و جهان طبیعی است. تصور میشود که نشان دهنده آرامش است. سایر ارتباطهای رایج با رنگ سبز عبارتند از: پول، خوش شانسی، سلامتی، حسادت، و آگاهی از محیط زیست. مطالعات نشان دادهاند که رنگ سبز ممکن است الهامبخش خلاقیت نیز باشد. رنگ سبز ممکن است بر تفکر، روابط و سلامت جسمانی ما تأثیر مثبت بگذارد. تصور میشود که سبز استرس را کاهش داده و به بهبود آن کمک میکند. مشخص شده است که رنگ سبز حتی میتواند توانایی خواندن را بهبود بخشد. در یک پژوهش، محیط نور سبز توانایی خواندن را در شرکت کنندگان بهبود بخشید، در حالی که یک محیط نور قرمز توانایی خواندن را کاهش داد. سبز آرامش بخش است. سایههای سبز موجود در طبیعت ممکن است به ما کمک کند تا در مکانی جدید راحت باشیم. به همین دلیل، طراحان اغلب رنگ سبز را در فضاهای عمومیمانند رستورانها و هتلها نشان میدهند. در مطالعه «اثر ورزش و رنگ شناسی سبز»، بر روی شرکتکنندگانی که در حین تماشای ویدیویی از فضای بیرون با پوشش سبز رنگ درداخل خانه ورزش میکردند، نشان داد که آنها در مقایسه با زمانی که همان ویدیو را با یک پوشش قرمز یا یک پوشش خاکستری تماشا کردند، اختلال خلق و خوی کمتری تجربه کردند و خستگی کمتری احساس کردند. طبیعت سبز نشاندهنده مکانی است که در آن غذا، آب و سرپناه میتوان یافت. گذراندن زمان در محیطهای سبز طبیعی یا حتی تماشای تصاویر مناظر سبز در طبیعت، با کاهش استرس، کنترل بهتر تکانهها و بهبود تمرکز مرتبط است.
روانشناسی رنگ زرد در دکوراسیون داخلی
رنگ زرد میتواند احساسات قوی را القا کند. زرد میتواند به سرعت توجه را جلب کند. میتواند گرم و روشن به نظر برسد، اما همچنین میتواند منجر به خستگی بینایی شود. روانشناسی رنگها نشان میدهد که رنگهای خاص قادر به برانگیختن حالات خاص هستند و حتی ممکن است بر رفتار و رفاه تأثیر بگذارند. تمایل به برانگیختن حالات یا احساسات خاصی، باعث شده اتست کهرنگ زرد بسیار فوق العاده شود. زرد نماد خورشید است. از آنجایی که زرد قابل مشاهده ترین رنگ است، بیشترین توجه را نیز به خود جلب میکند. زرد را میتوان به مقدار کمیبرای جلب توجه، مانند علائم راهنمایی و رانندگی یا تبلیغات استفاده کرد. خواندن آن دشوار است. زرد نیز به دلیل میزان بالای نوری که منعکس میشود، چشم را خسته میکند. استفاده از رنگ زرد به عنوان پسزمینه روی کاغذ یا مانیتور کامپیوتر میتواند منجر به خستگی چشم یا از دست دادن بینایی در موارد شدید شود. رنگ زرد همچنین میتواند متابولیسم را افزایش دهد. رنگ زرد میتواند باعث ایجاد احساس ناامیدی و عصبانیت شود. در حالی که این رنگ به عنوان رنگی شاد در نظر گرفته میشود، مردم بیشتر در اتاقهای زرد رنگ عصبانی میشوند و نوزادان در اتاقهای زرد بیشتر گریه میکنند. زرد یک رنگ روشن است که اغلب به عنوان رنگی شاد و گرم توصیف میشود.
تاثیر رنگها در دکوراسیون
روانشناسی رنگ بنفش در دکوراسیون داخلی
بنفش به شدت با خانواده سلطنتی مرتبط است، مردم اغلب آن را به عنوان یک رنگ بسیار سلطنتی درک میکنند. این ارتباط با سلطنت در اصل به این دلیل بود که رنگ بنفش در دوران باستان استفاده میشد بسیار نادر و بسیار گران بود. این معاشرتها با اشراف تا به امروز ادامه دارد، بنفش نماد سلطنت و ثروت است. در زمانهای قدیم، ایجاد رنگ برای رنگ آمیزی پارچه اغلب به تلاش و هزینه زیادی نیاز داشت، به ویژه برای رنگهای خاص. از آنجایی که رنگ بنفش در طبیعت کمتر رایج است، منابع مورد نیاز برای ایجاد رنگ دراین رنگ بسیار سخت تر بود. بسیار پرهزینه بودن رنگ بنفش، باعث شد با ثروت و سلطنت همراه شود. زیرا اغلب اوقات، ثروتمندان تنها افرادی بودند که میتوانستند چنین اقلام گران قیمتی را بخرند. بنفش رنگ انتخابی برای ردای بنفش ملکه بود که ملکه الیزابت دوم در راه بازگشت به کاخ باکینگهام پس از تاجگذاری در سال 1953 پوشیده بود. رنگ بنفش به معنای خرد، شجاعت و معنویت است. ماهیت کمیاب و اسرارآمیز آن شاید باعث میشود که به ناشناخته، ماوراء طبیعی و الهی بودن به نظر برسد. سایههای مختلف بنفش معانی معنوی متفاوتی دارند. به عنوان مثال، بنفش روشن با انرژیهای عاشقانه و روشن همراه است در حالی که سایههای تیره تر میتواند نشان دهنده غم و اندوه و ناامیدی باشد. در برخی از نقاط اروپا رنگ بنفش با مرگ و سوگواری همراه است. در ایالات متحده، قلب بنفش یکی از بالاترین افتخارات برای شجاعت در خدمت سربازی است. این جایزه که در ابتدا نشان شایستگی نظامینام داشت. از آنجایی که رنگ بنفش اغلب در طبیعت دیده نمیشود، گاهی اوقات میتواند عجیب و غریب یا مصنوعی و منحصر به فرد به نظر برسد. به همین دلیل، رنگ آن کاملاً قطبی کننده است. مردم معمولاً یا واقعاً رنگ بنفش را دوست دارند یا واقعاً از آن متنفر هستند. از نظر بصری، بنفش یکی از سخت ترین رنگها برای تشخیص است. همچنین دارای قوی ترین طول موج الکترومغناطیسی است، که فقط چند طول موج از اشعه ایکس و پرتو گاما فاصله دارد. در نوشتن، گاهی اوقات از عبارت «نثر بنفش» برای توصیف نوشتههایی استفاده میشود که بسیار تخیلی یا حتی مستعد اغراق، مبالغه یا دروغهای آشکار است. در زیست شناسی و معنای رنگ بنفش، هنگامیکه در مورد معنای رنگ بنفش صحبت میشود، مهم است که نقش عوامل بیولوژیکی مختلف در تصمیم گیری اینکه رنگ بنفش به چه معناست را تشخیص دهیم. عوامل متعددی بر نحوه درک مغز از رنگ بنفش تأثیر میگذارند که برخی از آنها شامل بینایی، نور و تفسیر خود شخص از آنچه رنگ نشان میدهد، میشود. فاکتورهای دیگری که میتواند در درک فرد از رنگ بنفش نقش داشته باشد، رنگ آن، میزان اشباع یا خلوص آن، و روشن یا مات بودن رنگ است. همه اینها در فرکانس، طول موج و انرژی مرتبط با رنگ نقش دارند، که همچنین نحوه درک چشم و متعاقباً مغز را تغییر میدهد.
روانشناسی رنگ قهوهای در دکوراسیون داخلی
طبق روانشناسی رنگها، رنگها میتوانند واکنشهای روانی را برانگیزند و بر احساس و رفتار افراد تأثیر بگذارند. رنگ قهوهای یک رنگ جامد و خاکی به نظر میرسد، اما گاهی اوقات ممکن است کسل کننده و خسته کننده به نظر برسد. قهوهای روشن مانند بژ، اغلب به عنوان رنگهای خنثی در طراحی و مد استفاده میشود. در حالی که آنها میتوانند یک پس زمینه محافظه کارانه و سنتی ارائه دهند، این سایهها اغلب کسل کننده تلقی میشوند. رنگ قهوهای در روانشناسی رنگ، مانند بیشتر رنگها، قهوهای میتواند تداعیها و معانی مثبت و منفی داشته باشد. برخی از ویژگیهای کلیدی مرتبط با رنگ قهوهای در روانشناسی رنگ، احساس قدرت و قابلیت اطمینان است. قهوهای اغلب مانند زمین جامد دیده میشود و اغلب با انعطاف پذیری، قابلیت اطمینان، امنیت و ایمنی همراه است. احساس تنهایی، غم و انزوا از دیگر احساسهای تداعی کننده این رنگ است. در مقادیر زیاد، میتواند وسیع، تیره و خالی به نظر برسد، مانند یک بیابان عظیم و خالی از حیات. احساس گرما، راحتی و امنیت از دیگر احساسهای تداعی کننده این رنگ است. قهوهای اغلب به عنوان طبیعی و معمولی توصیف میشود، اما قهوهای میتواند پیچیده نیز باشد. رنگ قهوهای تیره مانند سایر رنگهای تیره با احساسات منفی بیشتری همراه است.
روانشناسی رنگها
روانشناسی رنگ نارنجی در دکوراسیون داخلی
نارنجی میتواند رنگی بسیار قوی و پرانرژی باشد. مانند زرد و قرمز، میتواند بسیار جلب توجه کند، شاید به همین دلیل است که اغلب در تبلیغات استفاده میشود. مردم اغلب رنگ نارنجی را روشن، شاد و نشاط آور توصیف میکنند. مردم تمایل دارند یا آن را دوست داشته باشند یا از آن متنفر باشند. نمادها و تداعیهای رنگ نارنجی جهانی نیستند. تفاوتهای فرهنگی اغلب در نحوه ارتباط افراد با رنگها نقش دارند. در ایالات متحده، مردم ممکن است نارنجی را با لباسهای زندان مرتبط کنند، در حالی که در کشورهای دیگر، این رنگ با سلطنت و معنویت مرتبط است. نحوه استفاده از رنگ نارنجی در محیط، نقش مهمیدر احساس ما نسبت به آن دارد. اگر رنگ را با شبهای دلپذیر پاییزی که با خانواده و دوستان سپری میکنید مرتبط کنید، احتمالاً ارتباط مثبت قوی با رنگ خواهید داشت. نارنجی پرانرژی است نارنجی اغلب به عنوان یک رنگ پر انرژی توصیف میشود. ممکن است احساسات شور و هیجان را به ذهن متبادر کند. از آنجایی که نارنجی یک رنگ پر انرژی است، بسیاری از تیمهای ورزشی از رنگ نارنجی در لباس، لوگو و برند خود استفاده میکنند. نارنجی به عنوان رنگی هیجانانگیز دیده میشود که میتواند سطح انرژی را افزایش دهد و انجام کارهای دشواری مانند مطالعه را دشوارتر کند. مطالعه دیگری نشان داد که رنگ نارنجی با احساس بازیگوشی و سرزندگی همراه است، نارنجی جلب توجه میکند. یک مطالعه نشان داد که رنگ نارنجی به عنوان رنگی بسیار محرک اما دوستانه در نظر گرفته میشود. این رنگی است که توجه را جلب میکند و از نظر بصری برجسته میشود، به همین دلیل است که اغلب برای علائم راهنمایی و رانندگی و تبلیغات استفاده میشود. تحقیقات نشان داده است که رنگهای با طول موج بلندتر مانند نارنجی و قرمز تمایل به ایجاد سطوح بالاتر برانگیختگی دارند. نارنجی رنگ غروبهای روشن و میوههایی مانند پرتقال و نارنگی است. بنابراین بسیاری از مردم ممکن است رنگ آن را با زیبایی غروب خورشید یا طعم با طراوت مرکبات مرتبط کنند. تحقیقات همچنین نشان میدهد که مصرف کنندگان به رنگ نارنجی به روشهای مختلف واکنش نشان میدهند. هنگامیکه در بازاریابی مصرف کننده و محصولات استفاده میشود، به عنوان یک رنگ بازیگوش و دوستانه درک میشود. خریداران همچنین تمایل دارند آن را با محصولات ارزانتر مرتبط کنند. نارنجی معنوی است، رنگ نارنجی اغلب با اعمال معنوی از جمله مراقبه و شفقت همراه است. در آسیای جنوب شرقی، راهبان بودایی لباسهای نارنجی میپوشند که نماد سادگی و رها کردن مادی گرایی است. قدمت این سنت به هزاران سال قبل از زمان بودا میرسد.
روانشناسی رنگ صورتی در دکوراسیون داخلی
روانشناسی رنگ نشان میدهد که رنگهای مختلف میتوانند بر خلق و خوی، احساسات و حتی رفتار ما تأثیر بگذارند. برای مثال تصور میشود که رنگ صورتی رنگی آرامبخش با عشق، مهربانی و زنانگی است. در حالی که مردم اغلب به رنگ صورتی به روشهای مشابه پاسخ میدهند، مهم است که به یاد داشته باشید که روانشناسی پشت هر رنگ میتواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد. تجربیات گذشته، تأثیرات فرهنگی، سلیقه شخصی و سایر عوامل همگی میتوانند بر احساس فرد نسبت به یک رنگ خاص، از جمله رنگ صورتی تأثیر بگذارند.
گروه چاپ و تبلیغات طرح و نقش (هنر مدرن)با بیش از 18 سال سابقه در زمینه چاپو تبلیغات، با تکیه بر افراد متخصص و ماشین آلات مدرن و با ارائه سرویسهای جامع تبلیغاتو چاپقادر است ایدهها وخواستههای تجاری شما را به صورتی عملیاتی پیاده سازی نماید. باعث افتخار ما خواهد بود تا بتوانیم مجری و مشاوردر زمینه رشد و پیشرفت تجاری شما باشیم. جهت مشاوره با کارشناسان ما لطفا تماسحاصل فرمایید.
این مقاله زیر مجموعه خدمات چاپ/ دکوراسیون داخلی میباشد.
کلمات کلیدی: گروه چاپ و تبلیغات طرح و نقش، چاپ پوستر، چاپ وینیل، چاپ داخلی، کاغذ دیواری، طراحی تبلیغات، خلاقیت در طراحی، روانشناسی رنگ، فنگشویی، دکوراسیون داخلی، روانشناسی، رنگ.